Officier van justitie moet getuigen in zaak Bandidos

© 1Limburg
Een officier van justitie moet komen getuigen in de zaak rond de motorclub Bandidos. Een advocaat had daar om gevraagd en de rechtbank heeft dat toegestaan.
De officier van justitie wordt dan bevraagd over een beslissing in deze strafzaak. De officier zou besloten hebben om een verdachte in het dossier voor een mogelijk strafbaar feit niet te vervolgen. Advocaten willen daar meer over weten.

Anderhalf jaar

De rechtszaak loopt al ruim anderhalf jaar. Het begon allemaal na de vechtpartij bij een café in Sittard en een grote inval in mei 2015. In totaal zijn er nu 25 verdachten in de zaak tegen deze motorclub, die draait om drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, wapenbezit en mishandeling

Satudarah

Ook moet een lid van Satudarah naar de rechtbank komen. Hij zou een ruzie hebben gehad over geld met een lid van de Bandidos. Volgens justitie had dat niks met de strijd tussen de motorclubs onderling te maken en was dat een persoonlijk conflict.

Afgewezen

Een advocaat had ook gevraagd om het horen van de chef van Team Criminele Inlichtingen maar dat is afgewezen door de rechtbank omdat het niet genoeg was onderbouwd. Ook de verhuurder van het vermeende clubhuis in Oirsbeek hoeft niet naar de rechtbank te komen. De rechtbank doet op 26 juni uitspraak over de onderszoekswensen.