Kleine bierbrouwerijen beginnen gezamenlijke webshop

© iStock
Kleine bierbrouwerijen gaan elkaar helpen bij de verkoop van hun bieren aan horecazaken en slijterijen. Om hun producten beter onder de aandacht te brengen, beginnen ze gezamenlijk een webshop.
"Vele kleinere brouwerijen komen niet verder dan hun eigen dorp of de eigen regio", verklaren de initiatiefnemers van Holland Craft Beer op de website van horecavakblad Misset.

Overzichtelijk

Het is voor kleine brouwerijen op dit moment lastig om hun bieren bij horecabedrijven en slijterijen onder de aandacht te brengen. Door de wet van de grote aantallen is de afname van deze bieren in economisch opzicht niet interessant. Dankzij de webshop ontstaat een nieuwe mogelijkheid voor brouwerijen om hun bieren landelijk te distribueren.

Hoe werkt het?

Horecabedrijven en slijterijen krijgen via de webshop in één oogopslag te zien welke bieren er beschikbaar zijn. Bovendien ontvangen ze bij de bestelling een overzicht van de bieren op één factuur. Hierdoor is het voor hen veel eenvoudiger om bij kleine bierbrouwerijen te bestellen.
De webshop is niet bedoeld voor particuliere klanten.

Brouwerijen

Op dit moment hebben zo'n dertig bierbrouwerijen zich aangesloten bij Holland Craft Beer. Ook een aantal kleine Limburgse brouwerijen doen mee met het initiatief. Het gaat vooralsnog om Brouwerij Puuro en Brouwerij in de Nacht (beide uit Venlo). Ook de Maastrichtse brouwerijen Helport Brewery Maastricht en Brouwerij Zuyd gaan hun bieren via de webshop verkopen.
De webshop Holland Craft Beer wordt tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht op 9 oktober officieel gelanceerd.