Ook gerommel bij winterkermis Hasselt

© Istock
Naast Magisch Maastricht is nu ook winterevenement Winterland Hasselt, waar de Maastrichtse ondernemer Maurice Schoenmaeckers bij is betrokken, in opspraak geraakt.
Het Belgisch-Limburgse winterevenement is gedagvaard omdat het niet volgens de Europese regels aanbesteed zou zijn, schrijft De Limburger.

Aanbesteding

De zaak is aangespannen door kermisexploitant René Duursma. Dat is dezelfde man die deze week het gesjoemel bij Magisch Maastricht aankaartte. Volgens Duursma had de Hasseltse winterkermis Europees aanbesteed moeten worden, maar is dat niet gebeurd.

Stiekem

Duursma overhandigde de gemeente Maastricht vorig week een dossier over het gesjoemel bij de aaanbesteding van Magisch Maastricht. Daar bleek Schoenmaeckers stiekem bij betrokken te zijn. Dat probeerde de organisatie geheim te houden, omdat de ondernemer bij de eerdere Maastrichtse winterkermis de gemeente met een schuld van drie ton had laten zitten.

Zwijggeld

Om de betrokkenheid van Schoenmaeckers stil te houden, zou Magisch Maastricht zelfs een zwijgcontract van 50.000 euro hebben geboden aan een kermisexploitant die van de hoed en de rand wist.