Meer betaalbare woningen voor jongeren nodig in Valkenburg

© Erwin Minkenberg
De fractie van Algemeen Belang in de gemeenteraad van Valkenburg wil dat het strikte woningbouwbeleid van de provincie op de schop gaat.
Het huidige beleid zet de Valkenburgse jeugd in de kou omdat het voor jongeren tussen de 20 en 30 jaar onmogelijk wordt gemaakt een woning te kopen of te huren. Dat schrijft de partij in een brandbrief aan het provinciebestuur en het gemeentebestuur van Valkenburg. Betaalbare woningen zijn namelijk bijna niet beschikbaar.

Uitvlucht

De grootste fractie in de gemeenteraad stelt te vrezen voor 'een massale uitvlucht van jongeren en een toename van de krimp in Valkenburg en omgeving'. Een oplossing ziet Algemeen Belang in het realiseren van huur- en koopwoningen voor jongeren en starters in bestaande bouw.

Leegstaande hotels

Daarbij wordt gedacht aan leegstaande hotels, pensions en boerderijen. De fractie van Algemeen Belang wil zijn 'zorgen en ideeën' toelichten in een persoonlijk gesprek met het provinciebestuur en het gemeentebestuur.
De brief is ondertekend door vijf jongeren van de partij, onder wie fractievoorzitter Niels Dauven en raadslid Veerle Marx.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!