Zorgen over toekomst zwembad De Sprank in Venray

Er bestaan zorgen over de toekomst van zwembad De Sprank in Venray.
Volgens afspraak moet beheerder Laco het binnenbad volgend jaar kopen voor een symbolische prijs en ontvangt hij geen subsidie meer. Laco stelt dat het zwembad zonder steun niet open kan blijven.

Kopen voor 45 euro
Het overdekt zwembad ging in 1991 open en wordt sinds 1994 beheerd door Laco. De exploitant verplichtte zich op 1 juni 2016 de gemeentelijke accommodatie te kopen voor 45 euro. Vanaf die datum is de gemeente geen exploitatiebijdrage meer verschuldigd aan Laco.

Bijdrage onmisbaar
Wethouder Lucien Peeters voerde onlangs het eerste overleg met de directie van Laco over de overdracht. Peeters zegt dat Laco in dat gesprek benadrukt heeft dat ook na de overname een gemeentelijke bijdrage onmisbaar blijft. De directie zou gewezen hebben op ontwikkelingen die een "bedreiging voor een gezonde exploitatie" vormen. Zoals het afnemend aantal zwemmers, de stijgende personeelskosten en een forse, noodzakelijke renovatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!