Bloemen en kaarsen neergelegd op plek Pinkpopdrama

© Frank Moonen
Er zijn bloemen neergelegd op de plek van de dodelijke aanrijding bij het Pinkpop-terrein in Landgraaf.
In de berm van de Mensheggerweg hebben verschillende mensen bloemen en kaarsen achtergelaten ter nagedachtenis aan het dodelijke slachtoffer.

Vrijwilliger

Een 35-jarige man uit Heerlen kwam bij het incident om het leven. Hij werkte bij poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen en was ook vrijwilliger bij Pinkpop. Drie anderen raakten zeer ernstig gewond. Ze liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het gaat om een 23-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Heerlen en een man van 30 uit Landgraaf.
[slideshow:image:1049151||image:1122888]

Medeleven

Als sinds maandagavond komen mensen naar de plek van de aanrijding om hun medeleven te betuigen. Ook was er in het Heerlense centrum een bijeenkomst voor familie, vrienden en bekenden van de slachtoffers.
[slideshow:video:1263894||video:1265730]

Terroristisch motief

Het Openbaar Ministerie liet dinsdagochtend weten dat er geen sprake is van een terroristisch motief. De verdachte, een 34-jarige Heerlenaar, wordt nog verhoord. Hij reed met zijn busje in op de groep festivalgangers en sloeg daarna op de vlucht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!