1Lunch: Laatste eerbetoon voor kippen na staldrama

* Nieuwe kledingcollectie gejat* Oorlogsbom tot ontploffing gebracht* Drie ooievaarsjongen geboren
Nieuwe kledingcollectie gejat
Inbrekers hebben afgelopen nacht hun kledingkast flink uitgebreid met nieuwe kleding, zonder daarvoor te betalen. Ze sloegen hun slag bij modewinkel Jansen-Noy in Sevenum. De kledingdieven namen de garderobe van duizenden euro's mee. Lees hier meer.
Oorlogsbom tot ontploffing gebracht
Het bracht vrijdagmorgen best wat mensen op de been, maar er waren ook omwonenden die juist weg moesten. De Explosieven Opruimingsdienst bracht in Itteren namelijk een bom uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing. Dat werd rond 10:15 uur zorgvuldig gedaan met heel veel zand. Het explosief werd half april gevonden langs het Julianakanaal tijdens graafwerkzaamheden. Het kon niet verplaatst worden, dus moesten omwonenden en het vaar- en vliegverkeer wijken. Kijk hier de ontploffing terug.
Drie ooievaarsjongen geboren
Een vroege Moederdag voor een ooievaar in Kasteeltuinen Arcen. De afgelopen dagen kwamen drie van de vijf eieren uit. Het ooievaarskoppel huist al een paar maanden in de nestpaal die Stichting het Limburgs Landschap daar heeft geplaatst. De wilde ooievaars weken niet van de zijde van hun toekomstige kuikens, ondanks een blikseminslag en hevige hagelbui. Lees hier meer.

Snel meer personeel gevangenis Sittard

Snel meer personeel in de gevangenis in Sittard moet een einde maken aan de wantoestanden daar. Dat stelt vakbond FNV Overheid die een gesprek daarover wil met het ministerie van Veiligheid en Justitie. Gisteren werd bekend dat twee maanden geleden een pakket is onderschept met daarin drugs. Een rapport van de Inspectie van Veiligheid en Justitie concludeerde dat onder andere de veiligheid in de gevangenis in Sittard onder de maat is. Lees hier meer.
Herdenking omgekomen kippen
In Ospel wordt zondag stilgestaan bij de 23.000 omgekomen kippen. Die overleefden een heftige stalbrand woensdagnacht niet. Actiegroep Burning Souls wil een wake houden om de dieren te herdenken. De groep zet zich in 'om de omstandigheden van vee op het gebied van stalbranden te verbeteren'. Lees hier meer.
© Nederweert24
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!