Jarenlange cel dreigt voor Hoensbroekse batterijdief

© Istock
Een man uit Hoensbroek hangt meer dan twee jaar cel boven het hoofd, voor de diefstal van batterijen uit GSM-masten in Belgisch-Limburg.
Voor de rechtbank in Hasselt eiste justitie daar 26 maanden cel en 40.000 euro schadevergoeding, meldt Het Nieuwsblad.

Oud ijzer
De 41-jarige Limburger drukte volgens de aanklacht meer dan 100 industriële batterijen achterover, die in GSM-masten zitten voor het geval de stroom uitvalt. De man verkocht de accu's bij een metaalhandelaar, waar hij per batterij tussen de 25 en 40 euro kreeg.

Sleutel

De man had gewerkt bij een bedrijf dat de antennes bouwt. Toen hij daar vertrok nam hij een sleutel mee waarmee hij de masten kon openen. Sinds april vorig jaar heeft hij volgens de aanklacht bij 22 masten de batterijen gestolen. Hij kon worden aangehouden toen hij door een bewakingscamera werd betrapt bij een mast in Bilzen.

Geldproblemen

De Hoensbroekenaar vertelde in de rechtbank dat geldproblemen de reden waren voor de diefstal. Zijn advocaat pleitte voor een lagere straf, omdat er volgens haar niet in alle gevallen voldoende bewijs is. De uitspraak is over twee weken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!