Brandweer met storm vooral druk in Kerkrade

© Rob Soutzen
De storm van woensdag heeft in Limburg vooral Kerkrade getroffen. Daar werd de brandweer 25 keer opgeroepen om te helpen met stormschade.
Dat meldt Localfocus, dat gebruik maakte van informatie van de website Alarmeringen.nl.

Limburg-Zuid

In Kerkrade waaide aan de Grachterstraat bijvoorbeeld een volledig dak van een huis. Ook Heerlen kreeg het flink de te verduren, met 9 meldingen. Daarmee zijn die twee gemeenten samen goed voor bijna de helft van alle meldingen in Zuid-Limburg. De brandweer kwam daar in totaal 70 keer in actie voor zaken als omgewaaide bomen.

'Het dak was naast het huis geparkeerd'

Baarlo

In veiligheidsregio Limburg-Noord kwam de brandweer volgens het overzicht in totaal 46 keer in actie, al meldde de regio zelf dat de hulpdiensten in totaal 57 keer zijn uitgerukt vanwege het slechte weer. In Weert moest de brandweer in ieder geval vijf keer op pad, en in Baarlo kwamen ze drie keer in actie. Daar was onder meer een boom over de Napoleonsweg gewaaid. Twee auto's botsten er tegenaan, één automobilist raakte daarbij gewond.
© Fer Traugott

Rijnmond

In heel Nederland werd de brandweer 1268 keer opgeroepen. Vooral in de regio Rijnmond moesten de hulpdiensten vaak in actie komen.