1Lunch: Satudarah-top niet op vrije voeten

© ANP
* Maastrichtse Satudarah-baas blijft achter de tralies* Kopstuk Mocro-oorlog doelwit mislukte bevrijdingsactie* Brandweerpyromaan in hoger beroep tegen celstraf
Satudarah-baas komt voorlopig niet vrij
De uit Maastricht afkomstige Paul M. en twee andere bestuursleden van motorclub Satudarah kunnen nog zeker 45 dagen worden vastgehouden. De drie werden vorige maand opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Lees hier meer.

Kopstuk Mocro-oorlog doelwit mislukte bevrijdingsactie
Handlangers van de in Roermond opgesloten Benaouf A. wilden woensdag een helikopter gebruiken om hem te bevrijden. A. is een kopstuk in de Mocro-oorlog, een bloedige strijd tussen criminelen in Amsterdam. De politie wist de ontsnapping te verijdelen. Hierbij werd in Roosteren een man doodgeschoten na een wilde achtervolging. Lees hier meer.

© iStock
Brandweerpyromaan in hoger beroep tegen celstraf
De veroordeelde Kevin H. uit Schinveld gaat in hoger beroep tegen de celstraf van anderhalf jaar die hij twee weken geleden kreeg. Samen met twee anderen zou H. zich hebben schuldig gemaakt aan meerdere brandstichtingen in 2014. Branden die hij als lid van de vrijwillige brandweer zelf mocht blussen. Lees hier meer.

Gewonde bij gewelddadige beroving
Afgelopen maandag is een wandelaar in Hoensbroek slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. De politie maakte dit vandaag pas bekend. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken sleutelbeen op. Lees hier meer.
© Istock
Voor vlaai naar Stramproy
Wat de Limburgse vlaaikeuring betreft is de lekkerste vlaai dit jaar opnieuw te vinden in Stramproy. Bakker Joost Snijders is voor de tweede keer uitgeroepen tot beste vlaaienbakker. En dan moeten we van de jury vooral de appel- en de linzenvlaai proeven. Lees hier meer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!