1Lunch: André Rieu scoort niet alleen in zijn thuisstad

© ANP
* Gestolen speedboot gevonden in Heerlen* Droogte laat rotzooi Grensmaas zien* Opnieuw schaap gejat uit weiland
Gestolen speedboot gevonden in Heerlen
In Heerlen is een gestolen speedboot ter waarde van 50.000 euro teruggevonden. Het vaartuig uit het Belgische Kinrooi viel op bij agenten, zij vertrouwden het niet en hebben de snelle boot in beslag genomen. Lees hier meer.

Droogte laat rotzooi Grensmaas zien

De lange droge periode laat de keerzijde zien bij de Grensmaas tussen Itteren en Borgharen. Het terrein dat enkele jaren geleden is opgeleverd na de ontgrinding lijkt meer op een vuilnisbelt dan op een natuurgebied. "Ik zag allemaal troep, zoals autobanden, ijzeren tanks, video- en cassettebandjes, schoenen, ballen, winkelwagentjes, de beruchte drinkflesjes, delen van een boot, eigenlijk van alles wat", zegt natuurfotograaf Bob Luijks uit Neer. Lees hier meer.
© Bob Luijks
Rookvrije zones bij zwembad Roermond
Bij zwembad De Roerdomp in Roermond mag er vanaf zaterdag op bepaalde plekken niet meer worden gerookt. Het buitenterrein krijgt rookvrije zones. Lees hier meer.
Puinruimer VMBO Maastricht gevonden
Onderwijskundige Jan Rijkers is de uitverkorene die puin moet gaan ruimen bij het VMBO Maastricht na het grote eindexamendebacle. De raad van toezicht van scholenkoepel LVO heeft hem per direct benoemd tot interim-bestuurder van het VMBO Maastricht. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
André Rieu scoort op rustdag WK
Terwijl André Rieu op het Vrijthof aan zijn concertreeks begon, werd voor de thuisblijvers een concert uit 2013 op tv uitgezonden. En dat scoorde goed. Zo'n 925.000 mensen zaten aan de buis gekluisterd. Daarmee scoorde hij een tweede plek qua kijkercijfers, net onder het achtuurjournaal (1.288.000), maar boven Goede Tijden Slechte Tijden (767.000). Lees hier meer.
Opnieuw schaap gejat uit weiland
Een dief in Meerssen heeft het gemunt op schapen. Voor de tweede keer in korte tijd is een beest meegenomen uit een weiland. Vier weken geleden gebeurde dat in Moorveld, nu was het raak in het gehucht Kasen. Lees hier meer.
© iStock
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!