Inzameling voor Maastrichtse Blade Runner-prothese

© Kim Langeslag (L1)
De 19-jarige Noah Mbuyamba uit Maastricht probeert op verschillende manieren de 10.000 euro bij elkaar te krijgen voor een prothese waarmee hij kan hardlopen.
De geneeskundestudent is onder meer een crowdfunding begonnen, en is in overleg met zijn oude voetbalclub VV Scharn over een benefietwedstrijd.

Paralympics

De student verloor vorige zomer zijn been na een scooterongeluk in Indonesië. Hij besefte dat hij nooit meer kan voetballen. Noah wil zich liever richten op wat wél nog kan. "Ik zou graag in de toekomst naar de paralympics gaan voor de 100 meter sprint. Ik zou graag een eigen 'blade' willen hebben om goed te kunnen trainen."

Meedenken

De speciale prothese die nodig is om atletiekwedstrijden te kunnen lopen kost ongeveer 10.000 euro. "Het is mooi dat VV Scharn wil meedenken. Het is vooral voor mij fijn om weer eens bij de club te komen en iedereen te zien."
Noah heeft de afgelopen zes weken zo'n speciale prothese te leen gehad. Die moet binnenkort terug. Hij hoopt dat er genoeg geld wordt opgehaald om een eigen blade te kunnen bekostigen.
© Kim Langeslag (L1)