Grote politiecontrole omgeving Sittard vanwege motorclubs

Een politiecontrole op de Rijksweg in Sittard. © 1Limburg
De politie heeft woensdagavond laat een grootschalige controle uitgevoerd in de omgeving van Sittard. Dit vanwege de recente spanningen tussen diverse outlaw motorclubs.
Op een aantal knooppunten in de omgeving, waaronder de Rijksweg in Sittard, werden voertuigen gecontroleerd door de politie. Bij de grote controleactie werd ook de Mobiele Eenheid en een politiehelikopter ingezet.
Ook de Mobiele Eenheid werd ingezet bij de grote politiecontrole in Sittard en omgeving. © 1Limburg
Outlaw motorclubs
De actie is op touw gezet vanwege de spanningen tussen een aantal outlaw motorclubs, bevestigt een woordvoerder van de politie. "We willen een duidelijk signaal afgeven. We zijn er, mede door de recente ontwikkelingen, alert op. We willen voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord."

Opgelopen spanningen
De spanningen tussen een aantal outlaw motorclubs lijken de laatste tijd op te lopen in Limburg. Eerder deze maand werden er bij een vechtpartij tussen motorclubleden in een café in Sittard nog schoten gelost. Afgelopen vrijdag werd het clubhuis van de Hells Angels op de Markt in Kerkrade door de politie dichtgespijkerd.

Niet de eerste actie
De controle in Sittard is niet de eerste grote politie-actie gericht op outlaw motorclubs. Afgelopen zaterdag werd op knooppunt Kerensheide tussen Geleen en Stein ook al een grote actie uitgevoerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!