1Lunch: Jeu-de-boules ballen zorgen voor verwarring

© iStock
* Sem en Tess populair in Limburg * Universiteit Maastricht overspoeld door sollicitanten* Soap rond Roda-redder Korotaev duurt voort
Sem en Tess populair in Limburg
Ouders kozen vorig jaar in Limburg het vaakst voor Sem als naam voor hun pasgeboren zoon, Tess was favoriet als meisjesnaam. Dit blijkt uit de lijst met populaire kindernamen die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) jaarlijks presenteert. De populairste namen in heel Nederland waren Noah (635 keer) voor jongens en Emma (755 keer) voor meisjes. Lees hier meer.
© iStock
Universiteit overspoeld door sollicitanten uit Engeland
Sollicitanten uit Groot-Brittannië kloppen massaal aan Universiteit Maastricht. De universiteit wordt overspoeld met sollicitaties omdat er grote vraag naar werk is nu de Brexit eraan komt. Wekelijks stromen er nieuwe sollicitaties in de mailbox van mensen die verbonden zijn aan Britse universiteiten, die in Maastricht aan de slag willen. Lees hier meer.

Soap rond Roda-redder Korotaev duurt voort

Roda-investeerder Aleksei Korotaev is in een juridische strijd verwikkeld met financiersmaatschappij Helin Inernational. Dat bedrijf eist nu 25 miljoen euro van de bankier. Korotaev is momenteel op borgtocht vrij, maar mag Dubai niet verlaten. Via Skype houdt hij contact met de clubleiding van Roda. Lees hier meer.
Aleksei Korotaev. © L1

Twee ladingdieven in de kraag gevat

De politie heeft twee ladingdieven opgepakt, nadat een beveiliger ze op heterdaad had betrapt. Het duo probeerde een geparkeerde vrachtwagen in Beringe open te breken, maar koos het hazenpad toen de beveiliger ze in de smiezen kreeg. Het geboefte bleek niet snel genoeg. Lees hier meer.

Jeu-de-boules ballen zorgen voor verwarring

Dit was even schrikken. Bij de nachtelijke schietpartij in Maastricht blijken volgens de politie geen kogels te zijn gelost, maar twee jeu-de-boules ballen. De jeu-de-boules ballen zouden tegen een raam zijn gegooid. Lees hier meer.