Emil Sarkowicz overdonderd door crowdfundingsactie

© L1
Muzikant Emil Sarkowicz was totaal overdonderd door de crowdfundingsactie nadat zijn klarinet was gestolen. "Ik heb zoveel reacties gekregen. Je wilt niet weten hoeveel klarinetten er onder bedden en op zolders liggen."
Hij vertelt in L1 AvondGasten hoe zijn klarinet zondagochtend werd gestolen. "Er zijn beelden van een groepje mensen, daar zijn we nog mee bezig", aldus Sarkowicz.

Crowdfundingsactie

Joël Sturmans zag het bericht over de gestolen klarinet van Emil Sarkowicz op Facebook. Hij zette direct een crowdfundingsactie op. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald was eigenlijk bestemd voor Emil, maar samen hebben ze besloten dat het geld naar een goed doel gaat. “Ik kende de jongen niet en hij begon de actie op dezelfde dag. Ik dacht wat heb ik nou weer aan mijn fiets hangen”, zei Sarkowicz. Sturmans zegt zelf dat de kracht van sociale media en crowdfunding goed te zien zijn.

Streefbedrag

Sarkowicz kreeg gratis klarinetten aangeboden en de crowdfundingsactie is al over het streefbedrag heen.

Muziekbiliotheek

Emil wil contact opnemen met een stichting welke een soort muziekbibliotheek faciliteert, zodat gezinnen die geen geld hebben voor instrumenten toch muziek kunnen maken.