64 uur darten voor het goede doel

© iStock
Onafgebroken darten voor minstens 64 uur. Het klinkt bijna onmenselijk. Toch gaat Henk Verweij uit Bergen het proberen om geld op te halen voor het goede doel, de dodelijke spierziekte ALS.
"Het belangrijkste is rechtop te blijven staan", aldus Verweij.

Wereldrecord

Sommigen organiseren een sponsorloop of rennen marathons om geld op te halen voor een goed doel. Maar Verweij niet. "Mijn tante heeft ALS en ik zie haar iedere dag achteruit gaan. Dus ik wil iets doen." Verweij is niet onbekend met het darten.

61 uur onafgebroken

In 2010 dartte hij 61 uur onafgebroken en vestigde daarmee een wereldrecord in The Guinness Book of Records. "Op deze manier kan ik twee vliegen in één klap slaan. Een nieuw persoonlijk record én geld ophalen." Het idee is om minimaal 1.000 euro op te halen en hij zit nu op een kleine 250 euro.

Macaroni en bananentoetjes

Donderdagavond om 20:00 uur is hij begonnen met zijn eigen dartmarathon. 64 uur. Aan één stuk door. Tussendoor pakt hij af en toe een paar minuutjes pauze en vrienden wisselen af als dart tegenstander. Maar echt slapen, dat zit er niet in. Pittig. Maar niet alleen voor hem.

Natje en een droogje

Kim Volleberg, café eigenaar van Just Inn, voorziet de darter niet alleen van een plek om zijn actie uit te voeren, maar voorziet hem ook van een natje en een droogje. "Ach die nachtelijke uurtjes zijn we wel gewend. Dat is de horeca. We zorgen goed voor hem. Op macaroni, bananentoetjes en af en toe een vettige hap moet hij het wel redden tot zondagmiddag."