Bank trekt handen af van seksclub Roermond

© Istock
De Roermondse seksclub YinYang dreigt in grote problemen te komen omdat de ING geen zaken meer wil doen met het relaxhuis.
De club is bang dat het geen lonen en belasting meer kan betalen, wanneer ING doorzet. De bank is volgens Quote bezig met een grote schoonmaakactie, waarbij mogelijk crimineel geld waar mogelijk wordt geweigerd.Miljoenen cash

In een jaar tijd zou de veelbesproken club 4,7 miljoen euro aan cash geld op de ING-rekening hebben gedeponeerd. De club stortte regelmatig grote bedragen, waarbij er briefjes van 200 en 500 euro werden gebruikt. Volgens Quote wordt dat in de bankwereld gezien als een 'red flag' voor crimineel geld.


Herkomst onduidelijk

Wat de ING zorgelijk vindt, is dat de herkomst van dat geld niet of amper te achterhalen is. Onzin, zo stelt de advocaat van de club. YinYang zou overal een verklaring voor hebben en deze verklaringen zijn volgens de advocaat ook bekend bij justitie én de bank. Volgens ING werden gestelde vragen echter 'niet naar wens beantwoord.'


Efteling

De advocaat blijft erbij: het hele verhaal is onzin. Het geld is verdiend met entreebedragen en baromzet. "Wat ook blijkt uit de wet tegen witwassen, is dat dergelijke entreebedragen niet gecontroleerd hoeven worden op afkomst. Anders zou de Efteling ook moeten gaan administreren waar de paar tientjes entree van elke bezoeker vandaan komen. Dat kan natuurlijk niet", zegt hij tegen het zakenblad.


Grote problemen

Volgens de raadsman ontstaan er grote problemen wanneer de ING zijn handen van de club trekt. "Het is heel hypocriet van ING, want die weten zelf ook wel dat als zij een klant weigeren, de andere grootbanken hetzelfde doen. Belasting of lonen kun je niet meer cash betalen. Dus dan ontstaan grote problemen."


YinYang vecht het conflict daarom voor de rechter uit.