Deel woning Berg aan de Maas gesloopt vanwege speurhonden

© Sjoerd Duijkaerts
De politie heeft vrijdagnacht nog gezocht naar eventuele nieuwe slachtoffers in de woning aan de Julianastraat in Berg aan de Maas.
Om uit te sluiten dat er nog meer slachtoffers onder het puin van de woning lagen, zette de politie speurhonden in.

Aanslaande honden

Toen twee honden afzonderlijk van elkaar op dezelfde plek aansloegen, besloot de politie meteen groot materieel in te zetten en een deel van de woning te slopen.

Geen nieuwe slachtoffers

Bij de zoektocht werden echter geen nieuwe slachtoffers gevonden.

Explosie

In de woning aan de Julianastraat vond vrijdagmiddag een ontploffing plaats toen de bewoner de gaskraan openzette en vervolgens een explosie veroorzaakte. De man die de explosie veroorzaakte kwam daarbij om het leven. Een andere bewoner van het complex ligt met ernstige brandwonden in het ziekenhuis van Aken. Het stoffelijk overschot van de man die de explosie veroorzaakte, werd rond 18:00 uur weggehaald van de plek.

Zwaar beschadigd

Bij een ontploffing vrijdag aan het eind van de middag raakten zo'n vijftien woningen in meer of mindere mate beschadigd. Het complex van vier appartementen waar de klap zich voordeed, is zeer zwaar beschadigd.

Opvang

De gemeente Stein heeft de bewoners van Berg aan de Maas die door de explosie in de Julianastraat voorlopig niet naar huis kunnen vrijdagnacht opgevangen. Voor vier gezinnen werd een plaats gevonden in de sporthal aan de Raadhuisstraat in Urmond. Ze kunnen daar terecht wannneer ze geen andere plek hebben, bijvoorbeeld bij familie.

Afgesloten

De politie laat weten zaterdag nog bezig te zijn met het verwijderen van de gevaarlijke loshangende delen. Ook de straat blijft voorlopig nog voor een deel afgesloten.
Sloop explosiepand
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!