Nieuw onderzoek in zaak 'hamstergriller' Mimoun H.

© iStock
Er moet nieuw onderzoek verricht worden in de zaak tegen 'hamstergriller' Mimoun H. (25) uit Heerlen. Het gerechtshof in Den Bosch vindt dat er twee getuigen gehoord moeten worden over een specifiek telefoontje.
In een tussenvonnis heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag bepaald dat het onderzoek in de zaak wordt heropend, schrijft De Limburger.

Gegrilde hamster

Mimoun H. wordt verdacht van brandstichting en het vermoorden van een hamster. Hij zou een deken in het appartement van zijn ex-vriendin in brand hebben gestoken en het huisdiertje in de oven hebben gezet. De oven stond op 220 graden toen de brandweer arriveerde. De hamster ademde op het moment dat de hulpverleners hem vonden nog wel, maar overleed later alsnog aan zijn verwondingen.

Lees ook: OM in hoger beroep tegen vrijspraak 'hamstergriller'

Vrijspraak

In juli 2015 werd Mimoun H. vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie ging daarop in hoger beroep. Als nieuw bewijs voerde Het OM volgens de krant onder meer telecomgegevens aan. Om de waarde van een cruciaal telefoongesprek te bevestigen, wil het gerechtshof dat de ex-vriendin en haar zus als getuigen gehoord worden.

Berichten weg

Ook moet de brigadier die het proces-verbaal over de telefoongegevens heeft opgesteld, een verklaring afleggen. Het overgrote deel van de berichten op de telefoon van de ex-vriendin zijn namelijk verwijderd. Deze berichten zijn bovendien niet in het dossier opgenomen.
Mocht de brigadier hier niets over kunnen of willen verklaring, dan wil het hof dat een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wordt ingeschakeld om de berichten terug te vinden.