Pinkpopzondag: de dag van de sportprominenten

© Jean-Pierre Geusens
De tweede dag van Pinkpop verliep een stuk rustiger dan de opening. Opvallend was het aantal sportprominenten dat werd gespot.
De negatieve recensies van Justin Bieber waren zondag een hot topic op de festivalweide. Pinkpopbaas Jan Smeets kwam zo wel het jeugdige publiek tegemoet. De jongeren werden zondag ook verwend met een optreden van de populaire rapformatie Broederliefde uit Rotterdam.

Bijkomen

Bieber werkt als een magneet op (gillende) tienermeiden. De Beliebers waren zondag aan het bijkomen van hun roes. Het was dan ook een stuk rustiger tijdens de tweede festivaldag. In totaal waren er zo'n 43.000 bezoekers. Dat waren er zo'n 20.000 minder dan zaterdag.

Dumoulin

Tussen de feestvierders werden zoals elk jaar prominenten gespot. Deze zondag vooral uit de sport. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband had het erg naar zijn zin, net als Roda-keeper Benjamin van Leer en ook Giro-winnaar Tom Dumoulin was present. De liefhebber van Kensington ging gewillig op de foto met zijn eigen fans, op een wel heel opmerkelijke plek.

Ajax-trainer

?Verder circuleren er foto's op social media waarop mogelijk Pinkpopganger en Ajax-trainer Peter Bosz te zien is. Oordeel zelf: is dit de toptrainer van de Amsterdammers?
© Jean-Pierre Geusens

Kippenvel

Aan het begin van de avond kregen de bezoekers even geen kippenvel van mooie muziek, maar wel van mooie woorden. Zanger Dan Reynolds van Imagine Dragons droeg het optreden op aan de terreurslachtoffers die vielen bij de recente aanslagen in Manchester en Londen. Hij riep op tot vrede.

11-jarig jochie steelt de show

?Het festival werd afgesloten door oude bekende Green Day. Tijdens dat optreden stal een 11-jarig jochie de show. Hij bespeelde het publiek als een volleerd artiest.

Kings of Leon

Maandag is het de beurt aan de heren van Kings of Leon om Pinkpop 2017 knallend af te sluiten. 1Limburg houdt je vanaf 14:30 uur weer op de hoogte via een liveblog.
Greenday. © Jean-Pierre Geusens
Volg Pinkpop via L1: via de radio zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17.30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17.55 uur.