Inwoners Leunen bedenken alternatief voor Polenhotel

Omwonenden in Leunen hebben een alternatief plan bedacht voor de invulling van de oude melkfabriek. Ze zijn tegen de komst van een Polenhotel in het oude, vervallen gebouw.
Er wordt gedacht om een bedrijvencentrum of een woonhof met appartementen voor jongeren, ouderen en arbeidsmigranten die zich permanent in Leunen willen vestigen, in de oude melkfabriek te vestigen. Dat meldt De Limburger.

Racecircuit

Het hotel voor buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland verblijven, kan bij het racecircuit in Ysselsteyn gevestigd worden. Volgens de stichting Passend Plan, waarin de omwonenden zich verenigd hebben, kan dit daar prima gecombineerd worden met een hotel voor bezoekers van de races. Zo worden meerdere problemen in één keer opgelost.

Onhaalbaar

Het alternatieve plan is inmiddels aan bouwbedrijf Hoex en projectontwikkelaar Harry Maessen, initiatiefnemers van het Polenhotel in Leunen, voorgelegd. De twee zijn het roerend met elkaar eens: dit plan is onhaalbaar. "Ik kan ook iets leuks tekenen, maar dan moet het wel hout snijden. Dat doet dit plan allesbehalve", laat projectleider Johan Baken in de krant optekenen. Ook Harry Maessen is duidelijk: "Dit gaan we niet doen. Echt niet!"
De gemeente heeft kennis genomen van het alternatieve plan, maar geeft aan positief tegenover de plannen van Hoex-Maessen te staan.