Roermondse VVD-prominent stapt over naar D66

© Facebook / RTV Roermond
Oud-fractievoorzitter Bart Lickfeld van de VVD in Roermond is overgestapt naar D66.
Hij staat als vijfde op de concept-kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart.

Opgestapt
Lickfeld stapte drie weken geleden uit de VVD, omdat hij vond dat de commissie die de lijst voor de raadsverkiezingen samenstelde niet neutraal genoeg is en te dicht tegen Jos van Rey aanschuurt. Voormalig VVD'er Van Rey zit sinds 2014 met zijn eigen LVR in de Roermondse raad.

Ervaren politicus
Volgens wethouder en lijsttrekker Ferdinand Pleyte heeft de lijstadviescommissie van D66 Roermond Lickfeld op een vijfde plaats gezet, omdat hij een ervaren politicus is en ook qua leeftijd zorgt voor een goede mix op de lijst. "Bovendien vinden wij het een belangrijk signaal dat hij zijn zetel heeft opgegeven, na zijn breuk met de VVD", zegt Pleyte.

Verdubbeling
D66 gaat bij de verkiezingen in maart uit van een verdubbeling van het huidige aantal van twee zetels. Als Pleyte opnieuw wethouder wordt, zou dat betekenen dat Lickfeld terugkeert in de Roermondse gemeenteraad. De leden van D66 kunnen de komende tijd stemmen over de voorgestelde kandidatenlijst. In de tweede week van november volgt dan de uitslag en daarmee de definitieve lijst.