Kunstbeurs TEFAF blijft tot 2020 in Maastricht

TEFAF in 2014 © Loraine Bodewes
Kunstbeurs TEFAF blijft tot en met 2020 in Maastricht. De TEFAF-directie en het MECC hebben een akkoord bereikt over een nieuw vijfjarig contract. Dat melden de Limburgse kranten woensdag.
De laatste jaren werd de geruchtenstroom over een vertrek van TEFAF steeds sterker. Diverse buitenlandse steden aasden op de prestigieuze kunstbeurs, die in 1975 onder de naam 'Pictura' voor het eerst in Maastricht werd gehouden. Met de contractverlenging is een vertrek van TEFAF voorlopig van de baan.

Onderhandeling

Volgens MECC-directeur Rob van de Wiel verliepen de onderhandelingen soepel. "MECC en gemeente waren uiteraard enthousiast, en we proefden bij de directie van TEFAF ook al snel de intentie om in Maastricht te blijven. Zeker omdat de beurs nog altijd succesvol is, waren we er snel uit."
Voor het MECC betekent het blijven van de TEFAF een mooie opsteker. Van de Wiel: "De beurs duurt tien dagen, maar wij zijn zeker anderhalve maand bezig met opbouwen, enzovoorts. De TEFAF heeft een grote waarde voor MECC en de stad."

75.000 bezoekers

De TEFAF gaat donderdag van start met een preview. Op de beurs staan 275 vooraanstaande kunst- en antiekhandelaren uit onder andere Argentinië, Canada, Japan en Mexico. Het MECC verwacht zo’n 75.000 bezoekers.
TEFAF-directeur Paul Hustinx zegt dat de beurs 'in Maastricht thuishoort'. "We zijn erg blij met het voortzetten van de samenwerking. In het MECC kunnen we onze ambities voor de komende jaren waarmaken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!