Limburgse politiebureaus sluiten donderdag de deuren

© iStock
De Limburgse politiebureaus sluiten donderdagochtend van 09:00 uur tot 11:00 uur de deuren.
De politiebonden hebben zaterdag hun leden opgeroepen om mee te werken aan de tijdelijke sluiting. De politie-eenheid Limburg geeft gehoor aan die oproep.

Wel noodhulp

De actie is een protest tegen het uitblijven van een beter cao-voorstel door minister Ard van der Steur, laten de bonden weten. Tijdens de sluiting gaat dienstverlening zoals het opnemen van aangiftes niet door. De agenten blijven wel gewoon beschikbaar voor noodhulp.

Hele land

Tussen 09.00 uur en 11.00 uur sluiten naast de bureaus in Limburg ook de bureaus in de politie-eenheden Noord-Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland en Oost-Brabant. In de middag, van 13.00 uur tot 15.00 uur, nemen de politiemensen van de eenheden Noord-Holland, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zeeland/West Brabant het stokje over.

Wel werken

De bonden laten weten dat de uren van de sluiting worden gebruikt voor (achterstallig) administratief werk zoals het opmaken van proces-verbalen en het opnemen en verwerken van internetaangiften.

Werkdruk

Dat wordt gedaan om te wijzen op de hoge werkdruk bij de politie. Volgens de bonden komen er per jaar ruim een miljoen aangiften en meldingen binnen, maar blijven de middelen voor de politie behoorlijk achter.

Amstel Gold Race

Dit weekeinde zullen politieagenten ook tijdens de marathon van Enschede en de Amstel Gold Race aandacht vragen voor het cao-conflict. Dat gebeurt door slogans op het parcours te kalken en spandoeken op te hangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!