Nieuw groot distributiecentrum in Venlo

Op het voormalig DSM-terrein in Venlo komt een nieuw distributiecentrum van Broekman Logistics. Het levert in eerste instantie 150 banen op en zal uitgebouwd worden naar 300 banen.
De provincie Limburg heeft het terrein van ruim tien hectare voor 12 miljoen euro gekocht en zal het verpachten aan Groep Heylen, investeerder in logistiek vastgoed.

Logistiek

Op het terrein wordt een nieuw distributiecentrum van 5,3 hectare gebouwd. Broekman Logistics gaat het terrein gebruiken voor logistiek en de opslag van zowel ongevaarlijke als gevaarlijke stoffen. Daarbij wordt voldaan aan de strengste en meest moderne veiligheidsnormen, belooft de provincie.

Strategisch

"De locatie in Venlo ligt op een strategische locatie nabij Greenport, in het hart van Venlo's multimodale transporthub. De barge terminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein", verklaart Willem Jan van Amersfoort, managing director warehousing & distribution, de keuze voor de locatie in Venlo.
Wethouder Stephan Satijn van Venlo is 'zeer blij' met de investering in het terrein. "Naast alle positieve ontwikkelingen op Trade Port Noord krijgt nu ook het voormalige DSM-Andeno terrein een uitstekende invulling."