1Lunch: Finale van de 42e editie van het LVK is in Kessel

© iStock
* Jonge crimineel uit Vlodrop wil geen hulp* Motorcoureur racet na horrorcrash weer op hoogste niveau* Geleense kledingwinkel in puin na ramkraak
Internetoplichter uit Vlodrop weigert hulp
Als het aan de gemeente Roerdalen ligt, moet de jongen die ervan wordt verdacht ruim 700 mensen te hebben opgelicht, opgenomen worden. Echter weigert de 19-jarige Stan T. uit Vlodrop dat. Hij zou onder andere dure voetbalkaartjes te koop hebben aangeboden en deze nooit geleverd hebben. Verder zou hij ook auto’s hebben gekocht zonder ervoor te betalen. Lees hier meer.
Veel schade bij ramkraak kledingwinkel
Eigenaren van een kledingwinkel in Geleen troffen vanochtend een enorme ravage aan. Rond 04:30 uur hebben onbekenden een ramkraak gepleegd op de winkel aan de Groenstraat. Dieven ramden de glaspui van het pand en verschaften zichzelf daarmee toegang tot de winkel. Het is nog onbekend of de dieven iets hebben buitgemaakt. Lees hier meer.
© Fer Traugott
Motorcoureur Joey Litens keert terug na zwaar ongeluk
Na een zware crash tijdens een race op het stratencircuit van Hengelo in 2009, maakt Joey Litjens zaterdag 24 juni zijn comeback als motorcoureur. De 27-jarige coureur uit America zal dan deelnemen aan de TT van Assen. Bij de horrorcrash liep Litjens ernstig zenuwletsel op aan zijn rechterarm, maar hij weigerde zich hierbij neer te leggen. Lees hier meer.
'Ik wist dat het mis was toen Gitte niet boven water kwam'
Afgelopen zaterdag verloor Mike Helgers zijn vrouw en sportmaatje Gitte Leurs door een tragisch ongeluk tijdens VenloStormt. Bij het onderdeel de Superglijbaan ging het mis. Een andere deelneemster kwam bovenop Gitte terecht. Mike wist dat het mis was toen hij de andere vrouw boven water zag komen en zijn vrouw niet. "Ik ben naar het water gegaan, maar kon niks doen." Lees hier meer.
LVK-finale volgend jaar in Kessel
De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer vindt volgend jaar plaats in Kessel. Op vrijdag 26 januari zullen de 20 finalisten het grote podium van het paviljoen gaan betreden. Dat is zojuist bekendgemaakt door de stichting LVK. Kessel neemt het stokje over van Heerlen, waar dit jaar de finale was. Daar gingen De Geliënde uit Hulsberg er met de overwinning vandoor. Lees hier meer.