Mishandelde Amber is bang dat ze daders weer tegenkomt

© Facebook Amber Terwingen
De 18-jarige Amber Terwingen uit de Belgische grensplaats Maasmechelen werd in september bont en blauw geslagen door een groepje jongens, omdat ze het opnam voor haar homoseksuele vriend.
De tiener kampt nog steeds met nare gevolgen van de afstraffing, zo zegt ze tegen Vrouw Magazine.

Mentaal

"Fysiek gaat het beter. Mijn neus is nog wel gevoelig en het stukje tand dat eraf was, hebben ze bij de tandarts gemaakt, maar dat blijft eraf vallen", zegt ze. "Mentaal is het nog wel zwaar. Toen het net was gebeurd, ging ik meteen al weer naar school. In het begin ging het goed, maar toen ik herstelde en de wonden waren genezen, kwam pas de klap. School was te veel. Ik probeer nu wel weer af en toe naar school te gaan."

Klappen

Het meisje was op het feest Bal Tropical in Kaulille, over de grens bij Weert. De Maasmechelse nam het 'zonder geweld' op voor haar homoseksuele vriend Mathijs die werd lastiggevallen. Omdat de 18-jarige Amber het voor haar vriend opnam, kreeg zij klappen van een groepje jongens.

Daders

De daders zijn nog steeds niet gepakt. En dat baart de tiener zorgen. "Ik vind het niet fijn om in een drukke ruimte te zijn. Dan voel ik me angstig. Als er ergens veel mensen zijn, ben ik heel erg op mijn hoede", zegt ze. "Ik ben bang dat ik die jongens weer tegenkom."