Winants: 'Alles gedaan om vertrouwen te herwinnen'

© Harry Fluks
Burgemeester Winants van Brunssum zegt er alles aan gedaan te hebben om ondernemer Jean Gelissen van gedachten te laten veranderen.
Gelissen besloot dinsdag de stekker uit het megaproject Nature Wonder World te trekken.

Weinig vertrouwen
Hij voelt te weinig vertrouwen van de politiek in Brunssum. Met het pretpark was een investering van 750 miljoen euro gemoeid. Ook zou het park aan 2900 mensen werk bieden.

Brunssumse politiek

Gelissen voelde geen draagvlak meer binnen de Brunssumse politiek. "Ik heb geprobeerd Gelissen uit te leggen hoe de politiek in Brunssum in elkaar zit en waarom de politiek reageert zoals die reageert," zo zegt Winants. "Ik heb er echt alles aan gedaan, maar een ondernemer onderneemt. Voor elke ondernemer is het belangrijk om vertrouwen te hebben en te weten dat er een stabiel bestuur is. En dat had hij niet."

Geschrokken

De burgemeester zegt geschrokken te zijn van de consequenties die ondernemer Gelissen hieraan verbindt. "Dit is absoluut een gemiste kans. Zo'n kans komt niet iedere dag voorbij, dit had de gamechanger moeten zijn voor de regio."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!