1Lunch: Wandelen in het bos nog niet veilig

© Istock
* Meest gespot in Limburg: de huismus* Onderzoek mishandelde vrouwen Maastricht 'volop bezig'* Geen stadshindernissen bij VenloStormt
Geen stormloop in centrum
Bij de volgende editie van VenloStormt loopt de route niet meer door de binnenstad van Venlo en Blerick. De hindernissen worden alleen nog geplaatst bij de Maasboulevard en in de uiterwaarden van de Maas. Met deze aanpassing wil de organisatie de stormloop veiliger maken. Lees hier meer.
Meest gespot in Limburg: de huismus
Heb jij ze gespot? De huismussen? Zij zijn namelijk de meest gespotte vogel tijdens de Nationale Tuinvogeltelling, die afgelopen weekend voor de vijftiende keer werd gehouden. In Limburg gingen 2182 mensen met verrekijker en notitieblokje in de aanslag een half uurtje turen naar de tuin. Lees hier meer.
© Istock
Nummer drie CDA Maastricht stop per direct
De nummer drie op de lijst van het CDA in Maastricht, Nol Beckers, trekt zich per direct terug uit de politiek. Hij legt zijn bezigheden voor de partij minder dan twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen neer vanwege privéomstandigheden, zo schrijft hij in een brief aan het CDA Maastricht. Lees hier meer.
Nog steeds oppassen geblazen in het bos
Het is nog steeds oppassen geblazen bij een wandeling in het bos. Vooral in Noord-Limburg liggen op veel paden nog omgevallen bomen en hangen er takken los. Het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer roepen mensen op om voorzichtig te zijn. Lees hier meer.

Onderzoek mishandelde vrouwen Maastricht 'volop bezig'

Het onderzoek naar de mogelijke mishandeling van een Maastrichtse vrouw is volgens de politie 'volop bezig'. Ook zijn er camerabeelden bekeken om te zien welke route de vrouw heeft gelopen. Een stapavond van de vriendinnen Lee Gagliardi en Rosa van der Flier eindigde op 19 januari met een black-out. Beiden zeggen zich vanaf een uur of twee 's nachts niets meer te kunnen herinneren. Lees hier meer.