Forse kritiek op SP: 'Partij zet principes te snel opzij'

© ANP
Bij de installatievergadering van het nieuwe provinciebestuur hebben de oppositiepartijen PVV, GroenLinks en Volkspartij Limburg forse kritiek geleverd op nieuwkomer SP.
De oppositiepartijen vinden dat de SP wel heel veel heeft ingeleverd om voor het eerst mee te mogen besturen in Limburg, samen met CDA, VVD, D66 en PvdA.

Principes

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman heeft de SP een aantal principes 'met gemak losgelaten'. Ze wees op het standpunt tegen megastallen, voor een schaliegasvrije provincie, openbaar vervoer in alle plaatsen in Limburg en de toekomst van Maastricht Aachen Airport.
De SP heeft nogal wat aderlatingen ondergaan, sneerde Brugman.

Ergernis

Jos van Rey van de Volkspartij Limburg zei dat hij SP-'er Daan Prevoo 'niet meer terugkent sinds hij het pluche heeft geroken.' Prevoo is één van de twee SP-gedeputeerden.
De PVV ergerde zich eraan dat de SP-gedeputeerden voor een dienstauto kiezen en ook hebben geaccepteerd dat er zeven gedeputeerden komen.

Water bij de wijn

De kersverse SP-fractievoorzitter Bram Schaminée gaf toe dat zijn partij water bij de wijn heeft gedaan. Maar de SP-invloed is duidelijk zichtbaar in het coalitie-akkoord, zei Schaminée. Hij vindt dat er 'een goede start is gemaakt met een socialer en duurzamer Limburg'.
Ook stelde Schaminée dat de SP haar karakter blijft behouden. 'We verwachten inzet en resultaten van de gedeputeerden', aldus de SP-fractievoorzitter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!