1Lunch: Maastricht investeert in laatste rustplaats

De monumentale begraafplaats in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
* Landgraaf stemt over fusie met Heerlen* Omstreden islamprediker niet welkom in België* Vluchteling logeert bij Hadewych Minis
Vluchteling logeert bij Hadewych Minis
De Maastrichtse actrice Hadewych Minis heeft een logé woensdagnacht. Zij biedt een vluchteling zonder verblijfsvergunning onderdak. Zij doet dit ter gelegenheid van de Nacht van de Vervanging, die wordt georganiseerd door ASKV/Steunpunt Vluchtelingen. Lees hier meer.
De Maastrichtse actrice Hadewych Minis. © ANP
Herdenkingsbos in Maastricht
Het stadsbestuur van Maastricht gaat bijna een miljoen euro uittrekken voor het opknappen van de monumentale begraafplaats aan de Tongerseweg. Omdat steeds meer mensen kiezen voor crematie in plaats van begraven, moet de begraafplaats een metamorfose ondergaan. Zo komt er bijvoorbeeld ook een herdenkingsbos en zal de strooiweide uitgebreid worden. Lees hier meer.
Wat stemt Landgraaf? Voor of tegen de fusie...
De inwoners van Landgraaf mogen zich vandaag in een referendum uitspreken over de voorgenomen fusie met Heerlen. Het gaat om een raadplegend referendum. Landgravenaren krijgen de vraag voorgelegd of ze voor of tegen een samensmelting met Heerlen zijn. Lees hier meer.
© 1Limburg

Omstreden islamprediker niet welkom in België

De Roermondse islamprediker Ali Houri mag voorlopig geen lezingen meer geven in Antwerpen en Genk. Hij zou onder valse voorwendselen lezingen hebben georganiseerd. Deze bijeenkomsten zouden geen religieuze inslag hebben. "Nu blijken de lessen echter onder meer over de handelingen van de profeet Mohammed te gaan en hoe die vertaald kunnen worden naar het hedendaagse leven." Lees hier meer.

Ravioli met metaaldeeltjes teruggeroepen door PLUS

Supermarktketen PLUS heeft een lichting ravioli teruggeroepen, omdat deze metaaldeeltjes zou bevatten. Mensen die de pasta al in huis hebben gehaald, wordt geadviseerd deze terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan hun geld terug. Lees hier meer.
© iStock