'Sophianum-scholieren ernstig gedupeerd door Arriva'

© ANP
De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement vindt het onacceptabel dat scholieren uit Ubachsberg 'ernstig worden gedupeerd' door de nieuwe dienstregeling van Arriva.
Die dienstregeling gaat op 11 december in. Vanaf dan rijdt er nog maar een keer per uur een bus van Ubachsberg naar Gulpen, in plaats van de twee bussen die nu rijden.Lege school

Door het tijdstip waarop die bus vertrekt, staan scholieren die naar het Sophianum College in Gulpen moeten 's morgens in een lege school. Ze komen immers drie kwartier voor de eerste schoolbel aan op school. Nemen ze een bus later, zijn ze te laat.


Veilig

Lokaal-Limburg wil dat voorkomen wordt dat die situatie werkelijkheid wordt. In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur vraagt fractievoorzitter Raimond Franssen hoe ervoor gezorgd gaat worden dat alle jeugd in Limburg veilig en vooral tijdig op school komt met het openbaar vervoer.


Reactie Arriva

Dat Arriva pas over drie weken met een reactie wil komen, vindt Franssen veel te laat 'omdat de winter voor de deur staat'. Er moet nu actie worden ondernomen, vindt de fractievoorzitter van Lokaal-Limburg.