Vermiste Vierwind 'begraven of aan krokodillen gevoerd'

© Fer Traugott / Politie Limburg
Er wordt rekening gehouden met verschillende scenario's rondom de verdwijning van Henk Vierwind (50), die nooit meer terugkeerde van een trip naar Nederweert.
Hoewel bepaalde verhalen ietwat onwaarschijnlijk lijken, zijn onderzoekers bereid alle tips na te trekken.Krokodillenvoer

Ingewijden vertellen onder meer over een afrekening in het drugscircuit, waarin Vierwind een rol speelde. Zijn lichaam zou vervolgens aan krokodillen zijn gevoerd in België. "Onderzoekers zijn bereid dit te onderzoeken, maar dan hebben ze wel een adres nodig van die man in België", vertelt een bron die dicht op het onderzoek staat. "Er is de afgelopen jaren ook op verschillende plekken gegraven, maar tevergeefs."


Onder de radar

Door zijn relatief simpele manier van leven, bleef Vierwind lang onder de radar van justitie. In 2003 ging het echter mis, toen hij in Baexem werd gepakt voor wietteelt. Na zeven jaar procederen werd hij veroordeeld tot tien maanden cel. En daar ging het echt mis, zo vertellen betrouwbare bronnen aan 1Limburg. "Hij leerde er zware jongens kennen."


Honderden jaren cel

Vierwind besprak zijn zaken graag onder de walnotenboom op zijn landgoed in Nederweert. Ingewijden vertellen dat er 'dagelijks honderden jaren celstraf onder de notenboom zat'. Onder hen: zakenman Hajzer Fazlijevic, drugshandelaar Anton H. en Roland M., eerder veroordeeld voor moord en ook actief in het drugscircuit. Met die laatste twee zat hij vast in Overloon.


Mislukte deal

Na een mislukte deal liep het uit de hand binnen de groep. Vierwind zou zo'n twee miljoen euro krijgen van Anton, vanwege een risicovol drugstransport naar Australië. Dat geld kreeg hij niet. Daarna ging het rap. De broer van Vierwind, Hans, kwam in april 2013 onder verdachte omstandigheden om het leven bij een woningbrand. 'Zakenpartner' Fazlijevic verdween twee maanden later en is nog altijd niet gevonden.


Onderduiken

Vierwind besloot daarom onder te duiken op bungalowpark Het Verscholen Dorp in Harderwijk. In Limburg, waar hij onder meer een growshop runde en nog altijd een landgoed had, wilde hij zich even niet vertonen. Op 6 december vertrok hij toch naar Nederweert voor een afspraak. Sindsdien is het stil.


Lees hier alles over Henk Vierwind.