Sterrenchef De Leuf vertrekt naar Amsterdam

Bas van Kranen (links) met zijn opvolger Robin van de Bunt.
Chef-kok Bas van Kranen krijgt vanaf januari de touwtjes in handen in het Amsterdamse sterrenrestaurant Bord'Eau.
Van Kranen is momenteel nog chef-kok van restaurant De Leuf in Ubachsberg, dat één Michelin-ster heeft.

Paul van de Bunt
In 2014 werd Van Kranen de nieuwe chef van De Leuf, na het plotselinge overlijden van zijn leermeester en topchef Paul van de Bunt. Die laatste had twee Michelin-sterren binnengesleept. Deze sterren gaan echter verloren wanneer een kok vertrekt of, zoals in dit geval, overlijdt.

Ster
Van Kranen wist De Leuf tijdens de eerste beoordelingsronde na zijn aantreden meteen weer een ster te bezorgen. Ook in Amsterdam neemt hij een keuken met twee sterren over. Deze zijn verdiend door chef-kok Richard van Oosterbrugge, die een eigen zaak gaat openen.

Opvolger
De opvolger van Van Kranen is al even bekend. Robin van de Bunt, zoon van voormalig chef Paul, gaat de keuken in Ubachsberg leiden.