Grote drugsvangst in Baarlo tijdens politiecontrole

© iStock
Bij een politiecontrole in de nacht van vrijdag op zaterdag is in Baarlo op de Napoleonsbaan Noord een 28-jarige automobilist uit Kessel aangehouden met 200 gram amfetamine, 10 gram wiet en 2,4 gram hasj in zijn auto.
Omdat hij bovendien aan het rijden was onder invloed van drugs is zijn rijbewijs ingenomen, meldt de politie.

Controle

Aan de controle hebben zes agenten en vijftien vrijwillige politiemensen meegewerkt, mensen die naast hun baan in hun vrije tijd een steentje bijdragen aan de veiligheid. De controle heeft op drie plekken plaatsgevonden: behalve in Baarlo ook op de Rijksweg in Kessel en bij de op- en afrit van de A73 in Horst.
Tijdens de controle zijn in de gemeente Peel en Maas (Baarlo en Kessel) 120 automobilisten staande gehouden en in Horst ruim 80.

Alcohol

In Kessel is een automobilist bekeurd die te diep in het glaasje had gekeken, twee keer de toegestane hoeveelheid. Hiervoor is een boete van 550 euro opgelegd. In Baarlo reed iemand zonder rijbewijs en in Horst is een automobilist staande gehouden die een gebruikershoeveelheid hennep op zak had.
Doel van de controle was om te zien wie zich 's nachts op de doorgaande wegen begeeft, met extra aandacht voor mogelijke inbrekers op pad.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!