Woede om stoppen helikoptervluchten bij opsporing

© Archief L1
Het CDA in het Limburgs Parlement vindt het onverteerbaar dat het Rijk niet langer met helikopters hennepplantages op landbouwgrond wil opsporen.
CDA-statenlid John Verhoijsen stelt in schriftelijke vragen dat het Rijk niet mag wegkijken van deze vorm van drugscriminaliteit op het platteland.
Stoppen
Hij wil dat het provinciebestuur actie onderneemt om VVD-minister Stef Blok aan te sporen dat te veranderen. Volgens Blok is het aantal wietplantages dat met helikoptervluchten wordt opgespoord zeer gering. Daarom is besloten er mee te stoppen.


Opbrengst
Statenlid Verhoijsen bestrijdt dat die opbrengst gering is. Enkele jaren geleden werden er bijvoorbeeld 43 duizend hennepplanten met een straatwaarde van ruim 43 miljoen euro gevonden en vernietigd, zo stelt hij.
Ook noemt hij het onwenselijk dat boeren nu zelf drones gaan inzetten om hennepplantages op hun land te ontdekken. Verhoijsen vindt dat geen taak van een grondeigenaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!