Vandaag in L1mburg Centraal: Morel kers nu streekproduct

Woensdag in de uitzending van L1mburg Centraal: de zure morel kers is vanaf nu een streekproduct.
Maar ook: Tom Dumoulin grijpt naast titel in Innsbruck, ruzie om Fortnite en nog veel meer nieuws.
Bekijk hier de hele uitzending.

Tom Dumoulin grijpt naast goud

Tom Dumoulin verdedigde woensdagmiddag zijn wereldtitel tijdrijden op het WK wielrennen in Innsbruck. De Maastrichtenaar startte als favoriet en zag de Australiër Rohan Dennis als zijn belangrijkste uitdager. Dennis pakte goud, Dumoulin zilver.

De morel officieel erkend als streekproduct

Hij was bijna dood, maar is nu weer springlevend. De Limburgse zure kers, de morel. Twee jaar geleden wilden de Limburgse morellentelers het bijltje erbij neergooien. Door concurrentie, uit met name Polen, vond de Limburgse kers namelijk geen aftrek. De telers verenigden zich en stelden een noodplan op om de Limburgse kers te redden. En met succes. Vandaag is de morel officieel erkend als streekproduct.

Fortnite, weet jij wat dat is?

Vorige week waren er opstootjes op een school in Heerlen, waar groepen leerlingen met elkaar op de vuist gingen over een schietspel op internet. Veel ouders hebben geen idee welke spellen hun kinderen spelen. Verslaggever Fabienne Nijsten gaat naar een Fortnite-speler in Sittard. Waarom speelt hij dat spel, wat is er zo leuk aan en herkent hij wat er in Heerlen is gebeurd?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!