Géén hitte verwacht voor het OLS in Merkelbeek

© Archief L1
Volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg is hitte, zoals vorige week, op het OLS van dit jaar gelukkig niet te verwachten.
Het ziet er naar uit dat het met ruim 20 graden ’s middags aangenaam warm wordt en de lucht niet erg vochtig is. Drukkend warm zal het dus niet gaan worden.

Weermix

Volgende week zondag vindt in Merkelbeek het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) plaats. Er komt waarschijnlijk een mix van stapelwolken en opklaringen bij een matig zuidwestelijk briesje. Er kan een bui vallen, maar meestal is het droog.

Kinjer-OLS

Tijdens het Kinjer-OLS komende dinsdag is het warmer dan bij het grote OLS. Meteo Limburg verwacht zomerse temperaturen van 25 tot 27 graden. ’s Ochtends en tijdens het grootste deel van de middag is het waarschijnlijk droog met veel zonneschijn en sluierbewolking. Er staat een matig oostelijke briesje die geruime tijd vrij droge lucht aanvoert, waardoor het niet drukkend warm is. Vanaf de namiddag is er kans op een regen- of onweersbui.
Via 1Limburg.nl/weer blijft u ook de komende week precies op de hoogte van het te verwachten weer voor het OLS in Merkelbeek.