1Lunch: Grote ravage op spoor Blerick na aanrijding

© Fer Traugott
* Mysterieuze dood inwoner Blitterswijck in Opsporing Verzocht* Heidebrand Weert flakkert voor derde keer op* Zwaargewonde bestuurster na auto-ongeval in Maastricht

Vrachtwagen vliegt in de fik na aanrijding met trein

Op het spoor tussen Blerick en Sevenum is vanochtend een vrachtwagen in brand gevlogen na een aanrijding met een goederentrein. De vrachtwagen stond met vastgelopen remmen op het spoor waardoor een goederentrein, die niet meer op tijd kon remmen, vol tegen het voertuig aanbotste. De brandweer rukte massaal uit. Volgens ProRail gaat het nog minstens een dag duren voor het spoor weer vrij. Lees hier meer.
Raadselachtige dood in Opsporing Verzocht
In Opsporing Verzocht komt vanavond de mysterieuze dood van Wilbert Ingenpass (50) uit Blitterswijck aan bod. Zijn levenloze lichaam werd op vrijdag 3 maart in de kelder van zijn woning in Blitterswijck gevonden. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie hoopt dat nieuwe getuigen zich zullen melden. Lees hier meer.
De woning van de overleden Wilbert Ingenpass (50) in Blitterswijck. © Maura Laarman
Heidebrand bij Weert laait alweer op
Voor de derde keer binnen een paar dagen is de heidebrand in het natuurgebied tussen Weert en Budel opnieuw opgelaaid. Vorige week donderdag gebeurde dat voor het eerst, toen een enorm gebied in vlammen opging. Een dag later laaide het vuur opnieuw op en na een bloedheet weekend was het vanochtend weer raak. Lees hier meer.
Vrouw zwaargewond na aanrijding Maastricht
In Maastricht zijn vanmorgen twee automobilisten gewond geraakt. Op de Köbbesweg en de Habitatsingel botste twee voertuigen tegen elkaar aan. De Mini Cooper klapte vervolgens hard tegen een lantaarnpaal. De bestuurster van die auto is er ernstig aan toe. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Lees hier meer.
© Track '88
Geen treinen tussen Venlo en Venray
Treinreizigers in Noord-Limburg kregen het vanochtend zwaar te verduren. Niet alleen botste op het spoor tussen Blerick en Sevenum een goederentrein op een vrachtwagen. Ook tussen Venlo en Venray reden door een aanrijding met een persoon enkele uren geen treinen. Het oponthoud was rond 10:00 uur opgelost waarna het treinverkeer werd hervat. Lees hier meer.