Prijs van Limburgse huizen groeit minder snel

De huizenprijzen blijven de komende jaren stijgen. Toch zal de prijsontwikkeling in Limburg achterblijven bij het landelijk gemiddelde.
Dat voorspelt het economisch bureau van de ING.

Huizenprijzen

Over tien jaar zijn de huizenprijzen waarschijnlijk hoger dan ooit tevoren. Maar de waarde van woningen verschilt per regio wel steeds meer. Volgens ING zal de markt zich in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en de gebieden daar omheen zich het meest positief ontwikkelen.
In Drenthe, Limburg en Zeeland zal de prijsontwikkeling waarschijnlijk achterblijven bij het landelijk gemiddelde.

Bevolkingsgroei

De regionale verschillen hebben vooral te maken met de bevolkingsgroei. "De huizenprijs stijgt sneller als het aantal huishoudens in een regio groeit, als de inkomens flink groeien en als nieuwbouw op hetzelfde moment achterblijft", zegt Marieke Blom, hoofdeconoom van ING.
"In vergrijzende gebieden en in regio's met een laag opleidingsniveau ontwikkelen de prijzen zich daarom minder positief."

Investering

De bank gaat ervan uit dat woningen tot 2025 gemiddeld met zo'n twee procent per jaar in waarde zullen toenemen. Dat lijkt heel wat, maar afgezet tegen een normale inflatie van bijna twee procent, levert dat weinig op.
ING raadt huizenzoekers daarom aan om vooral rekening te houden met zaken als woongenot, en hun aanschaf niet te veel als investering te bekijken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!