Meisjes mogelijk misbruikt tijdens heitje voor karweitje

© iStock
De 45-jarige Roland van K. uit Susteren zou in december 2016 twee meisjes van acht en negen jaar ernstig seksueel hebben misbruikt toen zij bij hem aanbelden voor een onschuldig 'heitje voor een karweitje'.
Het OM eist 44 maanden cel en wil dat de man onder behandeling gaat. Dat meldt De Limburger.

Huishoudklusjes

Op 17 december 2016 belden de meisjes bij K. aan voor een zogenaamd 'heitje voor een karweitje'. De man, die enorm beschonken was, liet de meisjes afwassen en stofzuigen. Daarna kwamen zij samen met hem in de badkamer terecht.

Zoektocht

Ongeruste familieleden van de meisjes waren ondertussen een zoektocht gestart en vonden de twee later op straat. Snel werd duidelijk dat hen iets was overkomen, waarna de familie bij K. verhaal is gaan halen.

Bekentenis

De 45-jarige Sustenaar zag geen andere uitweg dan zelf de politie te bellen en bekende zijn daden meteen. Tijdens de zitting bood hij zijn excuses aan. Van de ouders van de meisjes werd een verklaring voorgelezen. "Krijgen wij ooit ons vrolijke dochtertje terug? Wij hopen dat hij zich realiseert wat hij onze dochter heeft aangedaan."

Medewerking

Van K. is door een psycholoog onderzocht, maar er kon niet vastgesteld worden of hij ook echt een pedofiel is. Wel wordt hij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. De 45-jarige zegt aan alle behandelingen mee te willen werken.
Naast de celstraf en de behandeling, eist het OM ook een schadevergoeding van ruim 10.000 euro. Op 7 juli volgt de uitspraak.