Ruzie in Kerkrade over subsidie voor de Voedselbank

© Hollandse Hoogte
De sympathie voor de Voedselbank is unaniem. Maar het lukt de gemeenteraad van Kerkrade niet om die warme gevoelens eensgezind te vertalen in financiële steun.
Als het publiciteit oplevert, doen politici de gekste dingen om geld op te halen voor de Voedselbank, constateert raadslid Noud Krasovec (Ons Kerkrade) cynisch. "Maar als we een politiek gebaar kunnen maken, geeft u niet thuis."

Geen 20.000 euro per jaar subsidie

Een uur lang heeft de gemeenteraad van Kerkrade woensdagavond gesteggeld over subsidie voor de Voedselbank. Het voorstel van de oppositie om de organisatie jaarlijks 20.000 euro toe te kennen, heeft de eindstreep niet gehaald.
De Voedselbank moet het doen met een waarderingssubsidie van 5000 euro per jaar die de coalitie voorstelt.

Litteken op het gezicht van de stad

Eigenlijk is het een schande dat in deze welvarende wereld Voedselbanken nodig zijn, vindt de raad unaniem. "Een litteken op het gezicht van onze stad", zoals CDA-raadslid Yannick Lataster het plastisch formuleert. Maar feit blijft dat veel inwoners van Kerkrade noodgedwongen in de rij staan voor zo’n voedselpakket.

Oorzaak van de ellende aanpakken

Met geld alleen is dat probleem echter niet op te lossen, oordeelt de coalitie. De fracties kunnen zich vinden in een waarderingssubsidie van 5000 euro. Verder willen ze niet gaan. Het is beter, oordelen zij, om de oorzaak van die ellende aan te pakken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!