CDA grootste in Nederweert, coalitie verliest meerderheid

© Google Streetview
CDA blijft de grootste partij in Nederweert. Ondanks dat de christendemocraten twee zetels hebben moeten inleveren, blijven ze met zes zetels nog steeds de grootste.
Ze worden gevolgd door Jongeren akkoord Nederweert. Zij hebben net als vier jaar geleden vijf zetels bemachtigd. De VVD heeft een zetel verloren. Ze hebben er nog maar één.
Nieuwelingen Nederweert Anders en D66 zijn de grote winnaars. Nederweert Anders komt binnen met drie zetels. D66 met twee.

Opkomst

In totaal hebben 8.314 mensen hun stem uitgebracht. Dat zijn er iets meer dan vier jaar geleden. Toen hebben 7.907 gestemd.

Meerderheid kwijt

De oude coalitie van CDA en VVD in Nederweert is haar meerderheid kwijt. CDA en VVD hebben samen nog maar zeven raadszetels in een zeventienkoppige raad, drie zetels minder dan waarmee ze in 2014 samen een coalitie vormden.

Nieuwkomers

Nieuwkomers Nederweert Anders en D66 komen met respectievelijk 3 en 2 zetels nieuw in de gemeenteraad. Nederweert Anders is een samenwerking tussen de lokale PvdA en GroenLinks. D66 zat jaren geleden ook al met één zetel in de Nederweertse gemeenteraad, en maakt nu dus een grote comeback.

Dossiers

Wat de nieuwe coalitie ook wordt, de komende vier jaar blijven de dossiers van een randweg rond Nederweert en de intensieve veehouderij de politieke agenda bepalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!