Treinreizigers hebben meer last van vertragingen

© 1Limburg
Treinreizigers kregen in het afgelopen half jaar vaker met vertraging te maken dan in dezelfde periode een jaar eerder. In Limburg hadden reizigers op de stations Sittard, Roermond en Venlo de meeste last van de storingen.
Zo waren er in het eerste half jaar 57 verstoringen op het station van Roermond, terwijl dit er een jaar eerder 31 waren. Ook in Venlo is het aantal gestegen: 56 tegenover 33, blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van alle bekende treinstoringen.

2000 storingen

Ook op het station van Sittard waren er meer verstoringen: 50 dit eerste half jaar tegenover 28 vorig jaar. Landelijk kregen treinreizigers in het afgelopen half jaar te maken met ruim 2000 storingen. Dat zijn er 250 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, en ze duurden in totaal ook nog eens langer. In totaal werd er 365.000 minuten aan storingen genoteerd, wat gelijk staat aan 254 volle dagen aan vertraging.

788 storingen

Op station Rotterdam waren de meeste vertragingen: 280 keer. De reden van de storingen waren het vaakst defecte treinen (788 storingen) en sein- en wisselstoringen (409 storingen). Daarna volgt de vertraging door aanrijdingen met een persoon (124 storingen).
In Limburg heb je het meeste geluk op station Eijsden. Daar waren zeven verstoringen dit jaar, en dit waren er net zoveel als een jaar eerder.
Kijk hieronder hoe het met de andere stations zit:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!