Nieuwe raad van toezicht voor zorginstelling Daelzicht

Het hoofdkantoor van Daelzicht in Heel. © Google Streetview
Zorginstelling Daelzicht krijgt per 1 november een nieuwe raad van toezicht. Het toezichthoudend orgaan zal de komende jaren worden geleid door Antoinette Knoet-Michels, die haar sporen heeft verdiend in het onderwijs.
De huidige raad van toezicht zag zich genoodzaakt om op te stappen nadat de ondernemingsraad daarop had aangedrongen.

In opspraak

De zorginstelling, die zorg biedt aan ongeveer 1800 cliënten in Limburg, raakte deze zomer in opspraak na mediapublicaties over onder meer vermeende bevoordeling van vrienden door de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Lees ook: Zorginstelling Daelzicht bevoordeelde 'vrienden'

Onderzoek

Interim-bestuurder Nettie Saarloos besloot daarop om drie onderzoeken in te stellen. Er wordt onderzocht of de zorginstelling is benadeeld door haar twee voormalige bestuurders. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de angstcultuur die er onder het Daelzichtpersoneel zou leven. Dit laatste onderzoek is begin november afgerond, zo meldt de organisatie nu.
De resultaten van het forensisch onderzoek naar de vermeende belangenverstrengeling laten nog iets langer op zich wachten.
Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!