Kritiek in Staten: banenplan provincie te laat

© Istock
Coalitiepartij PvdA heeft harde kritiek op SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. De partij vindt dat het veel te langzaam gaat met het aanvalsplan arbeidsmarkt.
Dat wil het alsmaar groeiende tekort aan arbeidskrachten aanpakken door werklozen, bijstandsgerechtigden en asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een baan te helpen. Begin volgend jaar moet een concreet uitvoeringsprogramma op tafel liggen.

Laat

Maar in een statencommissie zei PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers dat misschien niet te laat, maar wel laat te vinden omdat de huidige coalitieperiode al in maart 2019 afloopt.

Goede koers

Gedeputeerde Van Rijnsbergen wees de kritiek van de PvdA af. Bij de start van de coalitie was er niet op gerekend dat de Limburgse economie zo snel zou groeien, zo zei zij. "Er is in twee-en-een-half jaar ongelooflijk veel veranderd. En dan moet je zeggen dat we wel de goede koers hebben uitgezet om mensen aan het werk te helpen. Maar die blijkt niet voldoende en dus moeten we versnellen", stelde Van Rijnsbergen.

Stroperig

Zij gaf wel toe dat het langer heeft geduurd dan verwacht om alle partijen op een lijn te krijgen. Een stroperig proces, zo erkende zij.