Dansdagen krijgt 60.000 euro extra van provincie

© De Limburger
De Nederlandse Dansdagen krijgt 60.000 euro per jaar extra van de provincie Limburg.
Dat geld is bedoeld om de openingsavond te kunnen blijven organiseren met de bijbehorende uitreiking van de Zwanen. Dat schrijft gedeputeerde Ger Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Vrijdag besluit dat orgaan over de subsidietoekenningen voor culturele instellingen.

Losse schroeven

De organisatie van het dansfestival maakte zich de afgelopen dagen ernstige zorgen over het voortbestaan van het festival. Mocht de provincie niet met extra geld over de brug komen, dan zou het festival waarschijnlijk niet aan de kwaliteitseisen van het ministerie van OCW kunnen voldoen en daarmee leek de organisatie op losse schroeven te komen staan.
Architectuur
In de brief kondigt Koopmans ook aan met Bureau Europa en IBA Parkstad in gesprek te zijn over een samenwerking tussen de twee organisaties op het gebied van architectuur. "De IBA-organisatie stond eerder vanuit haar beleidsplannen niet open voor een dergelijke samenwerking. Er wordt actief ingezet, in overleg met beide partijen, op de realisatie van een rol voor Bureau Europa in de IBA-ontwikkeling."

Meer doem
Ook Bureau Europa vreest zonder extra geld niet te kunnen blijven voortbestaan. Datzelfde doembeeld ziet productiehuis Intro in situ voor zichzelf weggelegd. Koopmans spreekt vrijdagochtend vlak voor de Statenvergadering met die organisatie over de toekomst. Daarna zal hij Provinciale Staten bijpraten.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!