Niet tientallen, maar ruim honderd toetsen kwijt

© iStock
Vrijdagochtend werd bekend dat de luistertoetsen van 48 leerlingen van het College in Weert kwijt zijn geraakt in de post. Nu blijkt dat toetsen van veel meer leerlingen in Limburg van verschillende scholen verdwenen zijn.
In totaal zijn er in heel Nederland 1200 leerlingen van 106 scholen waarvan de toets is kwijtgeraakt in de post.

Het College

In Limburg gaat het om 125 leerlingen van 5 scholen. Een van de scholen daarvan is Het College in Weert. De toetsen waren op weg naar Engeland om daar te worden nagekeken.

Extra pech

De scholen waar de toetsen vandaan komen zijn Anglia scholen. Op deze scholen wordt er extra aandacht besteed aan de Engelse taal. Het zijn dan ook delen van Engels examens die nu spoorloos zijn. Bij de meeste gaat het om het luistergedeelte van het examen, maar acht leerlingen hebben extra pech. Bij hun is namelijk niet alleen het luiste gedeelte, maar ook het schrijfgedeelte op mysterieuze wijze verdwenen.

Opnieuw

De Anglia scholengroep biedt alle gedupeerden de mogelijkheid om op 22 november de ontbrekende delen van het examen overnieuw te maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!