1Lunch: Woningoverval met dodelijke afloop

* Hakenkruis op weg gekalkt bij hangplek in Rothem* Strenge veiligheidsmaatregelen bij NAVO-feest in Brunssum* Treinverkeer in Limburg inmiddels weer hervat
Treinverkeer Limburg weer volgens schema
Het treinverkeer in Limburg is weer hervat. Vanwege een aanrijding met een persoon reden er vanochtend enkele uren geen treinen tussen Maastricht en Bunde, en Maastricht en Valkenburg. Ook het treinverkeer tussen Venlo en Eindhoven loopt, na de aanrijding tussen een goederentrein en een vrachtauto dinsdagmorgen, inmiddels weer volgens schema. Lees hier meer.

Hakenkruis op straat bij hangplek in Rothem

In Rothem wordt het wegdek bij een hangplek sinds woensdag ontsierd door een metersgroot nazi-symbool. Een bankje is daar kort geleden opgeknapt met een schuilhokje. Sindsdien is het bankje door jongeren omarmd als hangplek en wordt er regelmatig een grote puinhoop aangericht. Lees hier meer.
© L1
Bewoner doodgestoken bij woningoverval
In Landgraaf heeft zich vannacht een gruwelijk tafereel afgespeeld. Bij een overval op een gezinswoning aan de Koempel werd een bewoner neergestoken. De daders gingen er daarna via de achterdeur vandoor en lieten het slachtoffer zwaargewond achter. Agenten probeerden de man nog te reanimeren, maar hulp kwam te laat. Lees hier meer.
Bezoek koning vraagt om strenge veiligheidsmaatregelen
Koning Willem-Alexander brengt vandaag een bezoek aan onze provincie. Reden hiervoor is het jubileumfeest van de NAVO-basis in Brunssum. Naast het bezoek van de koning zijn er ook grote namen uit de militaire wereld aanwezig. Daarom gelden er natuurlijk strenge veiligheidsmaatregelen. Lees hier meer.
Kom van dat dak af
Al twee dagen zit hij lekker op het dak van een woning in Montfort; een trotse pauw. En blijkbaar vindt hij de daken daar wel prima. Toen de brandweer de vogel vanmorgen probeerde te vangen, hupte hij namelijk vrolijk door naar het volgende dak. Lees hier meer.
Geen saldo? Dan ook geen geldprijs
De Nationale Postcodeloterij hoeft pechvogel Kamal Maihouane niet alsnog een geldprijs uit te keren. De Sittardenaar liep vorig jaar een grote prijs mis omdat hij te weinig saldo op zijn rekening had. De rechter oordeelde vandaag dat deelnemers zelf verantwoordelijk zijn voor voldoende geld op hun bankrekening om te kunnen meespelen. Lees hier meer.