Venlo geeft opdracht voor evaluatie VenloStormt

© iStock
De burgemeester van Venlo geeft opdracht aan het Instituut Fysieke Veiligheid voor een onafhankelijk onderzoek te doen naar het evenement VenloStormt.
Dit laat de gemeente Venlo woensdag weten. Begin juni gebeurde er een ongeval tijdens het evenement waarbij een 29-jarige jonge vrouw om het leven kwam onder een hoge glijbaan.

Noodlottig ongeval

De centrale vraag van het onderzoek is in hoeverre een noodlottig ongeval te voorkomen is. "Een dergelijke gebeurtenis is verschrikkelijk voor slachtoffer en nabestaanden, maar ook confronterend voor een gemeentebestuur, de organisatie en vrijwilligers," zo vertelt burgemeester Antoin Scholten.

Organisatie

Eerder werd woensdag naar buiten gebracht dat de organisatie van VenloStormt besloten heeft het wedstrijdelement waar het misging uit de obstaclerun te halen. De onderdelen SprintStorm, TeamStorm en TopStorm komen in de jubileumeditie van VenloStormt in 2018 niet meer terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!